Studiebeurs voor talent

Via de negen topsectoren draagt de overheid actief bij aan het stimuleren en behouden van de innovatiekracht en kenniseconomie van Nederland. Maar dat kan alleen wanneer er voldoende kwalitatieve man- en denkkracht in deze sectoren instroomt. Daarom zijn er de topsectorbeurzen: bedrijven die direct investeren in de ontwikkeling van talentvolle studenten. 

Type programma's 

Deze site biedt een overzicht van de bestaande en lopende topsectorbeurzen die worden aangeboden door het bedrijfsleven in Nederland. De programma's kennen verschillende types: varierend van mbo-studenten, tot wo-master studenten, van uitsluitend financiële ondersteuning tot directe inhoudelijke begeleiding van de student. De bedrijven zijn hierbij in de lead. In totaal dpen circa 120 bedrijven mee met een topsectorbeursprogramma, volgen meer dan 500 studenten een programma, en loopt de cumulatieve investering tegen de € 2,2 miljoen aan.
Klik hier voor het overzicht van de programma's.

Community van toptalent

Eind 2015 waren alle studenten, bedrijven en onderwijsinstellingen die betrokken zijn bij een beurs- of talentprogramma uitgenodigd voor het topsectorbeurs event: Formule Toptalent. Successen, knelpunten, inspiratie én contactgegevens werden gedeeld onderling. Bekijk hier de recap:

 

Beurs- en talentprogramma's worden onder andere uitgereikt door:

Nieuws

Topsector Logistiek scholarships weer van start
Studeren in Duitsland met beurs? Kom naar workshop op 24 sept.
HTSM beurzen nu ook binnen bereik van MKB
Schrijf je nu in voor IT Talent Grants
Topsector energie op zoek naar jou!
Lancering dutch digital delta Talent Grants - beurzen in de ICT
Toekomstperspectief maakt gelukkiger dan geld
Nu ook topsector HTSM beurzen in Lucht- en Ruimtevaart.
Terugblik Formule Toptalent
Studenten winnen waterbeurs Damen Shipyards
Recap Formule Toptalent 2015