Topsector Energiebeurzen-studenten ambassadeurs voor Nederland op de Hannover Messe

Een viertal HBO studenten van het Proces Technologie Toptalenten Programma nam afgelopen week deel als host in het Holland Paviljoen op ’s werelds grootste technologiebeurs, de Hannover Messe.

Als vertegenwoordigers van de Topsector Energie leidden zij de gasten rond en gaven zij uitleg over hoe de topsector werkt aan  innovatieve oplossingen voor energievraagstukken die Nederland economisch sterker maken. Voor de studenten was de Messe een uitgelezen kans techniek te promoten onder jonge mensen, waarmee ze direct horen gave aan de oproep van Staatssecretaris Sander Dekker op de Hannover Messe voor het  aantrekken van meer talent richting industrie. Ook de Eurocommissaris voor Energiebeleid Günther Oettinger en  Minister Henk Kamp lieten zich door de talenten op de hoogte brengen van de innovatie in de energiesector.

Nederland was partnerland van deze editie van de Hannover Messe. Onder het motto ‘Global Challenges, Dutch Solutions’ was Nederland daarom prominent aanwezig in de verschillende Holland Paviljoens op de beursvloer en in alle activiteiten rond de Messe.

PTTP is het beurzenprogramma voor talenten uit HBO chemische technologie en voedings-technologie, geïnitieerd door het Instituut voor duurzame procestechnologie (ISPT), samen met Hogescholen en het bedrijfsleven. Gedurende 2,5 jaar volgen de talenten naast hun reguliere studie, een programma bestaande uit intensieve summer courses, stages, brede technologieverkenningen, persoonlijke ontwikkeling en actuele industriële vraagstukken. Daarnaast worden zij opgeleid om als ambassadeurs voor de techniek de instroom van nieuwe studenten te vergroten. PTTP maakt onderdeel uit van het beurzenprogramma van de topsectoren Chemie en Energie.

Naar het overzicht