Masterbeurzen Topsector HTSM voor studenten TU/e

Minstens achttien studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) ontvangen een beurs van de topsector High Tech Systems and Materials (HTSM). Vanavond vindt er een evenement plaats waar zeven betrokken bedrijven selectiegesprekken voeren met studenten. 

Masterstudenten van de opleidingen Applied Physics, Computer Science Engineering, Embedded Systems, Human Technology Interaction, Industrial and Applied Mathematics, Electrical Engineering, Mechanical Engineering en Software Science nemen deel aan de matchingsgesprekken. De beurzen worden beschikbaar gesteld door Philips, ASML, NXP, Omron, FEI, Isaac en Enter. De toekenning komt voort uit het Techniekpact en de afspraken met de overheid dat bedrijven uit de topsectoren beurzen beschikbaar stellen aan getalenteerde bèta- en techniekstudenten (mbo, hbo en wo). Een deel van de beurzen komen voort uit het Amandus H. Lundqvist Scholarship Program. Dit is een langer bestaand beurzenprogramma voor studenten aan de TU/e.

Per studenten keren de bedrijven jaarlijks vijfduizend euro uit. Een student die een tweejarige TU/e master volgt, ontvangt dus tienduizend euro van het bedrijf. De betrokken bedrijven gaan minstens achttien beurzen uitkeren, maar dat kunnen er ook meer worden. Bedrijven, niet alleen in de high tech sector, gebruiken de beurzen om een band om te bouwen met de studenten én om meer studenten te motiveren voor een bèta-technische opleiding te kiezen, want daar zijn nog veel tekorten

Bron: http://www.cursor.tue.nl/nieuwsartikel/artikel/masterbeurzen-van-hightech-bedrijven-voor-tueers/

 

Naar het overzicht