Wetterskip en CEW stellen studiebeurzen beschikbaar

Ook voor het komende studiejaar 2014/2015 heeft het CEW in samenwerking met Wetterskip Fryslân en namens de Topsector Water weer een aantal studiebeurzen beschikbaar gesteld. Zes derde- en vierdejaars studenten mbo, hbo of wo, met een opleiding op het gebied van water(technologie), maken kans op een Topsector Water studiebeurs van Wetterskip Fryslân.

Zes studiebeurzen
In het studiejaar 2014/2015 worden zes studiebeurzen beschikbaar gesteld:

  • Twee voor studenten aan de mbo-opleiding Watermanagement & Milieu van MBO Life Sciences.
  • Twee voor studenten aan de hbo-opleiding Milieukunde, Chemische Technologie, Biotechnologie, Civiele Techniek, Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde aan Hogeschool VHL of NHL Hogeschool.
  • Twee voor studenten met een wo-masterstudie Water Technology aan Wetsus Academy.

De zes studenten die uiteindelijk voor deze studiebeurs geselecteerd worden, krijgen niet alleen een vergoeding van hun school- of collegegeld. Zij krijgen ook een mentor die de student op verschillenden manieren kennis laat maken met de waterschapspraktijk. Ook worden ze regelmatig uitgenodigd voor lezingen en bijeenkomsten met professionals uit de watersector. De studenten wordt gevraagd om een ambassadeursrol voor het Wetterskip Fryslân en de watersector te vervullen.

Investeren in knappe koppen
Het Wetterskip Fryslân kiest ervoor met studiebeurzen vroegtijdig te investeren in zowel gouden handjes als knappe koppen. Met zo’n studiebeurs snijdt het mes aan twee kanten. Studenten worden zo gestimuleerd aan de slag te gaan in de watersector. En met zo’n studiebeurs breidt de student zijn of haar netwerk binnen de watersector uit en vindt zij of hij sneller een stageplek of baan na de opleiding.

Kans maken op een studiebeurs?
Kans maken op één van deze studiebeurzen? Aanmelden kan tot uiterlijk 1 januari 2015. Bekijk de onderstaande flyers voor meer informatie over wat je precies moet doen om hiervoor in aanmerking te komen.

Bron: http://www.cew-leeuwarden.nl/nieuws/wetterskip-fryslan-en-cew-stellen-studiebeurzen-beschikbaar/6

Naar het overzicht