TOPSECTOR LOGISTIEK SCHOLARSHIPS

De Executive Master in Customs and Supply Chain Compliance van Rotterdam School of Management, Erasmus University gaat weer van start in maart 2017. 

Lees meer

Studeren in Duitsland met beurs? Het kan!

Wil je in 2017 naar Duitsland voor een master, onderzoek of een zomercursus? De Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD), biedt ondersteuning en inzicht in studiebeursopties. Op 24 september vindt in Amsterdam een voorberiedingsworkshop plaats, waar je meer over de mogelijkheden kunt horen. Deelname is gratis, maar vol is vol! Deadline voor aanmelden voor studiebeurzen 2017, is 1 december 2016.

 

Lees meer

Topsectorbeurzen HTSM nu ook binnen bereik MKB dankzij Universiteit Twente

Op vrijdag 2 september 2016 heeft Dave Vogel, eerstejaars student van de Master opleiding Systems and Control, uit handen van Thorwald van Vuure van Tecnotion de MKB technologie beurs ontvangen. Naast een financiële bijdrage in de studiekosten bestaat de beurs uit het toewijzen van een mentor door Tecnotion. Deze studiebeurs geeft Dave Vogel de mogelijkheid om een belangrijk deel van zijn master studie te financieren maar bovenal te sparren met een senior consultant uit de praktijk.

Lees meer

IT Talent Grants geopend - schrijf je in!

Om jong IT-talent te waarderen en te laten zien dat excelleren loont, lanceert dutch digital delta het nieuwe beurzenprogramma IT Talent Grants. Wilt u als werkgever of onderwijsinstelling ook bijdragen aan de IT-professionals van de toekomst en hen nog beter klaarstomen voor de arbeidsmarkt?

Lees meer

Topsector Energie zoekt naar jou!

In samenwerking met bedrijven uit de energiewereld is Topsector Energie op zoek naar geschikte kandidaten voor het studiebeurzen programma Community of Energy Top Talents (CETT). Meld je aan voor 1 mei.

Lees meer

Lancering beurzenprogramma Team ICT op Jaarconferentie Techniekpact

Afgelopen maandag 18 april reikte Wessel van Alphen Sr., eigenaar van IT-Staffing, de eerste ICT-beurs van € 2.500,- uit aan hbo-student Sefa Küçükdemirci van de Hogeschool InHolland. Van Alphen deed dit op de Jaarconferentie Techniekpact. De beurs valt onder het beurzenprogramma dutch digital delta Talent Grants. Dit nieuwe ICT-beurzenprogramma geeft excellente mbo-, hbo- en wo- studenten die een IT-opleiding volgen, de kans om zich verder te ontwikkelen tot IT-professional. De dutch digital delta Talent Grants zijn onderdeel van de Human Capital Agenda ICT, een actieplan om aan de groeiende vraag naar IT-professionals te voldoen.

Lees meer

Onderzoek beurzen: toekomstperspectief maakt gelukkiger dan geld

Studenten hechten meer waarde aan praktijkervaring en een professioneel netwerk dan aan financiële ondersteuning. Dit blijkt uit recent onderzoek van B&A groep, in opdracht van Platform Bèta Techniek, naar de studiebeurs- en talentprogramma’s van de Topsectoren. Doel van deze Topsectorbeurzenprogramma’s is om getalenteerde studenten vanuit bedrijven verdiepende praktijkervaring te bieden en te motiveren voor een technische opleiding. De programma’s bieden veelal zowel financiële als inhoudelijke ondersteuning via praktijkstages en extra onderwijs.

 

Lees meer

Nederlandse Luchtvaart Fonds sluit aan bij Topsectorbeurzen

Met het Leitmotiv “stimuleren om te excelleren” geeft het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Fonds (NLF) uitdrukking aan haar doelstelling; ‘het bevorderen en opwekken van de belangstelling voor de Nederlandse lucht- en ruimtevaartsector’. Daarmee richt het NLF haar pijlen vooral op jongeren die voor een studie- en loopbaankeuze staan. ‘Belangstelling voor lucht- en ruimtevaart begint bij belangstelling voor techniek’ aldus de heer Jac Jansen, voorzitter van het NLF en in het dagelijks leven directeur van Eurocontrol. Samen met de heer Anne Cor Groeneveld, secretaris van NLF, gaat hij op zoek naar de aansluiting op de Human Capital agenda van topsector HTSM.
 

Lees meer

Studenten winnen studiebeurs maritieme technologie

Vijf studenten hebben op 12 november jl. studiebeurzen Maritieme Technologie van de Topsector Water gewonnen. Tijdens de Maritime Innovation Experience in RDM Rotterdam streden zij met negen kandidaten van verschillende onderwijsinstellingen voor een studiebeurs van Damen Shipyards. 

Lees meer

Recap Formule Toptalent 2015


In 2015/16 zijn door ruim 120 bedrijven meer dan 500 beurzen (en talentprogramma's) aan talentvolle studenten uitgereikt. Maar wat leveren deze programma's nu op? Hoe richten andere bedrijven hun programma's in? En, wat vinden studenten? Om deze thema’s te bespreken kwamen op 23 november tijdens het landelijke evenement Formule Toptalent overheden, bedrijven en studenten betrokken bij de beurzenprogramma's bijeen. In totaal wisselden 100 aanwezigen ervaringen uit, dachten zij na over de toekomst en vierden zij de reeds behaalde successen. Lees verder voor het verslag.

Lees meer

Vragen Buzzmaster op Formule Toptalent

Via Buzzmaster kon men vragen stellen aan onder andere Marc Lammers, top hockey coach, Doekle Terpstra, aanjager van het techniekpact en het forum. Niet alle vragen konden plenair worden beantwoord in verband met de tijd. Daarom plaatsen we vragen die nog onbeanwtrood zijn, hier alsnog.

Lees meer

Toptalent Yuri combineert muzikale traditie en romantiek van het ontdekken


Een toptalent die zijn topsectorbeurs tot in het uiterste benut. Dit multitalent bevindt zich met een been in de kunstwereld en de ander in de wereld van theoretische fysica. Momenteel doet hij zijn master in kwantumgassen én maakt samen met een mede-bèta-kunstenaar animaties waarin patronen, beelden en muziek samenkomen. 

Lees het uitgebreide artikel van hem in Science Guide

Lees meer

Collectie Human Capital Talent

Een formule waarbij excellente studenten, hongerig naar kennis, kunde en vaardigheden, en bedrijven, hongerig naar (technisch) talent, samenwerken. Deze top-formules laten zich voor het eerst aan een breder publiek zien op het landelijke evenement ‘Formule Toptalent’: de weg naar talentontwikkeling en bedrijfsinnovatie.

Lees meer

Studiebeurzen vanuit Chemiebedrijven

Een nieuwe lichting van 66 jonge chemietalenten ontvangt vandaag een Topsector Chemiebeurs. Dit gebeurt in aanwezigheid van het Boegbeeld van de Topsector Chemie, Gerard van Harten, en Directeur Generaal Bedrijfsleven & Innovatie Bertholt Leeftink, tijdens een feestelijke uitreiking in de Jaarbeurs Utrecht. Uit eerdere lichtingen studeren deze dag 13 hbo–talenten, 5 universitaire bachelors en 3 universitaire masterstudenten af. Met de realisatie van inmiddels 129 beurzen voorziet de Topsector Chemie nu al in meer dan 10% van de ambitie van 1000 beurzen die door Techniekpact is gesteld. De Topsector Chemie is daarmee koploper ten opzichte van de andere Topsectoren.

Lees meer

Science Makers Awards

Morgen, woensdag 23 september, wordt in de Gashouder te Amsterdam de eerste editie van ScienceMakers Awards 2015 gehouden. ScienceMakers is een initiatief vanuit het Techniekpact om kinderen/jongeren die een geweldige prestatie op het terrein van wetenschap, techniek en maakonderwijs hebben geleverd een podium te bieden. Uiteraard willen we met dit event ook de schijnwerpers extra zetten op wetenschap, techniek en maakonderwijs en jongeren, ouders en leerkrachten inspireren om hier meer mee te doen. Onderstaand een nieuwsbericht dat u in uw communicatie kan gebruiken. Daarnaast het verzoek om de tweets van @sciencemakersNL te retweeten. Staatssecretaris Dekker zal volgende week aanwezig zijn. Persbericht dat wij versturen zal ik u t.z.t. ook doen toekomen.

 

Lees meer

Nieuw: WO studiebeurs programma in Topsector Energie

Op 14 september 2015 is de Community of Energy Top Talents (CETT) officieel gestart. Masterstudenten en bedrijven tekenden een contract en gaan daarmee intensief samenwerken aan energietransitie. De studenten bereiden zich zo optimaal voor op een carrière in energie en techniek én inspireren andere jonge talenten voor de energiewereld. 

Lees meer

ASML grants 25 outstanding students a two-year scholarship

ASML has granted 25 students from five Dutch universities a two-year Master’s degree scholarship. These students have made it through a tough selection process and will now be receiving €10,000 in scholarship funds, a training program and a personal ASML mentor.

Lees meer

MKB-technologiebeurs Universiteit Twente - Investeren in talent

De Universiteit Twente en Holland High Tech hebben de handen ineen geslagen. Hun gezamenlijke inspanningen om de topsectorbeurzen ook toegankelijk te maken voor het MKB, hebben succes. Ze hebben in Twente geleid tot een concrete programma. Dit wordt uitgevoerd door de Career Service University of Twente. Hiervan wordt geleerd hoe het model werkt. Bij gebleken succes zal het model ook naar andere regio’s van de topsector High Tech Systems & Materials (HTSM) gekopieerd worden. 

Zie de brochure voor meer informatie over het programma.

Lees meer

Verplaatst: Formule Toptalent

Let op: Door een samenloop van omstandigheden wordt #Formuletoptalent verplaatst van 15 okt. 2015 naar 23 november 2015. Samen met de coördinatoren van de talent- en beurzenprogramma’s van de topsectoren worden de nieuwe insteek en datum bepaald. Meer informatie over de landelijke bijeenkomst volgt zo spoedig mogelijk; zie ook www.formuletoptalent.nl.

 

Lees meer

Twente zet beurzen in voor versterken regiokracht

“Topsectorbeurzen als drager voor regiobranding en bindend vermogen”; leest de kop van het bericht van High Tech NL. Volgens de Twenste kopstukken zijn de topsectorbeurzen hèt middel om regionale tekorten te doen minderen doordat zij de aantrekkingskracht vergroten en de verbinding onderling versterken. 

 

Lees meer

Formule Toptalent Event: voor studenten en bedrijven

Wil uw bedrijf nog steeds dat ene vraagstuk oplossen maar hebt u niet voldoende man- en denkkracht om dat te doen? Of heb jij als student altijd al willen werken aan een concreet marktvraagstuk zodat jij je kan profileren met de talenten die je hebt? Kom naar Formule T. Want op 15 oktober 2015, in het LEF Future Centre in Utrecht, brengen wij tijdens dit Toptalent Event topsectorbedrijven en topsectorstudenten bij elkaar om talentontwikkeling en bedrijfsinnovatie te versnellen. Sinds de invoering van het beurzenprogramma zijn er vele meters gemaakt. We doen daar graag een schepje bovenop door deze unieke groep van toptalenten bij elkaar te brengen in de zesde versnelling te zetten tijdens Formule T! 

 

Bekijk hier de save the date

 

Lees meer

Wetterskip Fryslân reikt vijf studiebeurzen uit

De watersector heeft gouden handen en knappe koppen nodig voor de toekomst van de sector. Voor Wetterskip Fryslân reden om jongeren via verschillende projecten bekend te maken met de veelzijdigheid van water en techniek en ze te stimuleren watergerelateerde opleidingen te gaan volgen. Eén van die projecten is de uitreiking van de Topsector Water studiebeurzen. Secretaris-directeur Micha van Akkeren van Wetterskip Fryslân reikte maandag 29 juni 2015 vijf studiebeurzen uit aan twee MBO- en twee HBO-studenten en één WO-student.

Lees meer

Chemiebedrijven sponsoren eerste 15 VNCI-Topsector Chemiebeurzen

Dertien chemiebedrijven hebben toegezegd samen 15 VNCI-Topsector Chemiebeurzen te financieren. Dat blijkt uit de eerste inventarisatie door de VNCI, die hier erg enthousiast over is. De VNCI wil voor 1 augustus minimaal twintig beurzen geadopteerd krijgen. Door zich aan de beurs te committeren halen bedrijven excellente potentiële werknemers binnen en bouwen zij een intensieve samenwerking op met een universiteit. Adoptie houdt in dat een bedrijf per beurs gedurende twee jaar 500 euro per maand betaald.

Lees meer

Thales benut potentieel talent door besteding 50.000 euro aan beurzen

Het Nederlandse bedrijfsleven moet de overheid steunen om het potentieel van studenten zo vroeg mogelijk te benutten. Daarom moeten bedrijven het voortouw nemen door talent ook letterlijk te belonen. Dit voorkomt dat eigen talent naar het buitenland trekt en zorgt er ook voor dat studenten hun eigen kennis en kunde op waarde gaan schatten. Deze oproep doet HR-director Geke Kooij tijdens de uitreiking van de Thales Studiebeurzen.

Lees meer

Process technology Talent program Delft: Process technology is cool

For years now there has been a chronical shortage of process technologists in the Netherlands. The amount of graduates in the field has dropped with almost 80% over the last ten years – which was a clear signal for the Institute of Sustainable Process Tecnology (ISPT), amongst others, to take action. The institute is mainly focused on research and at the beginning of last year it started the Process Technology Talent Program (PTTP) to turn the tide. Last month, 30 technology students got the chance to look behind the scenes at DSM Delft. “We saw the beginning of the bio based economy!”

Lees meer

Toptalent door Nieuwe Topsector Chemiebeurs

De VNCI zoekt bedrijven die mee willen doen aan het vernieuwde beurzenprogramma van de Topsector Chemie. Als sponsor betaalt u 11.000 euro, waarvoor u een getalenteerde masterstudent in huis haalt en de chemie in een positief daglicht zet.

Lees meer

Inventarisatie topsectorbeurzen: waar staan we nu?

De topsectorbeurzen zijn een sterk middel om getalenteerde en ambitieuze studenten aan te trekken. Zodat de aansluiting tussen onderwijs en wat het bedrijfsleven nodig heeft wordt verstevigd en er verrassende interacties en innovaties tot stand komen. In januari 2015 is een inventarisatie uitgezet onder alle topsectorbeurzenprogramma’s. Hiermee is de huidige stand van zaken in kaart gebracht, evenals de bestaande best practices en knelpunten. Waar staan we nu? 

Lees meer

Studiebeurs voor studenten logistiek NHTV

Vier derdejaars studenten van de opleidingen in logistiek van NHTV internationaal hoger onderwijs in Breda hebben een studiebeurs gekregen van 2000 euro. De Topsector Logistiek stelt deze studiebeurzen beschikbaar aan de tien meest talentvolle logistieke hbo-studenten in Nederland. Op donderdag 30 april werden in Zoetermeer de winnaars bekendgemaakt.

Lees meer

IT studenten opgelet! Thales biedt studiebeurzen van 5.000 euro aan

Thales gaat een tiental studiebeurzen uitreiken van elk 5.000 euro. Talentvolle IT studenten kunnen zich tot 25 mei inschrijven om in aanmerking te komen. Doe je een IT gerelateerde HBO of WO studie en word jij geselecteerd? Thales betaalt dan aan jou in een periode van twee jaar 5.000 euro die je kunt gebruiken voor je studiekosten. Als student kun je zelf bepalen in hoeverre je gebruik maakt van de mogelijkheden die Thales biedt. Bijvoorbeeld begeleiding door een eigen carrière coach, kennisdeling en de mogelijkheid tot afstuderen. 

Lees meer

Gezocht: bedrijven voor nieuwe Topsector Chemiebeurs

Leden van de VNCI kunnen vanaf heden hun interesse kenbaar maken om deel te nemen aan de Topsector Chemiebeurs. Per masterstudent bedraagt het sponsorbedrag 500 euro per maand voor een fase van twee jaar (totaal 11.000 euro). Bedrijven kunnen per sponsoring hun voorkeur uitspreken voor de universiteit waar ze mee willen samenwerken of gewenste studierichting chemie van de student.

 

Lees meer

Beurs topsector Energie

 

Wil jij deel gaan uitmaken van de Community of Energy Top Talents? Topsector Energie is op zoek naar talentvolle MSc studenten. Ben jij student in een technische richting en begin je komend jaar aan je energie-gerelateerde Master?  Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een beurs van € 200 per maand voor een periode van 2 jaar!

Lees meer

Topsector Energie zoekt talentvolle masterstudenten

Het Topteam Energie stelt een beurs van € 200,-/maand voor een periode van twee jaar beschikbaar aan studenten die dit jaar aan een energie-gerelateerde technische master beginnen. Daarnaast krijgen zij de kans om een kijkje te nemen in de keuken van de aangesloten bedrijven.

Lees meer

Studenten denken mee over beurzenprogramma ‘Energy Top Talents’

‘Community of Energy Top Talents’, heet het beurzenprogramma dat de Topsector Energie in het leven heeft geroepen met vijf universiteiten en tien bedrijven. Tijdens de All Energy Day is een workshop speciaal aan dit programma gewijd om te kunnen sparren met degenen om wie het gaat: de studenten.

Lees meer

Tien toegekende Logistiek Beurzen

De jury “studiebeurzen voor topstudenten logistiek” heeft een keuze gemaakt uit de eerder nominaties en kent tien beurzen toe.

Lees meer

Twente is aan zet en bundelt krachten

De topsectorbeurzen kunnen een groeiend succes worden genoemd. Zij leiden aantoonbaar tot een stevige relatie tussen bedrijven en mogelijk toekomstige medewerkers. Ook dragen zij bij aan het profileren van topsectoren in regio’s. Om die reden hebben de Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, het Techniekpact Twente en FME hun krachten gebundeld. Onder regie van High Tech NL, van waaruit de introductie van topsectorbeurzen wordt begeleid, werd op dinsdag 10 maart een bijeenkomst georganiseerd bij de Universiteit in Enschede. Te gast waren vooral ondernemers, MKB maar ook vertegenwoordigers van grotere bedrijven. Het doel: Deze beurzen gezamenlijk inzetten om de kracht van de regio te vergroten. Zowel de aantrekkingskracht als het bindend vermogen.

Lees meer

Topstudenten Logistiek maken kans op 2.000 euro

Het ministerie van Economische Zaken stelt studiebeurzen á 2.000 euro beschikbaar voor tien zeer talentvolle HBO-studenten in de logistiek. De beurzen zijn in het kader van het Topsectorenbeleid. Inschrijven kan tot 13 maart 2015.

Lees meer

Dubbele studie, dankzij beurs techbedrijf

Ze hoeven niet bij ASML te komen werken, als de talenten maar in de buurt komen studeren. Waarom geeft deze firma geld uit zonder tegenprestatie?

Lees meer

9 Waterbeurzen uitgereikt door I&M

 

Vrijdag 6 februari zijn door directeur-generaal Ruimte en Water bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M), Peter Heij, negen studiebeurzen uitgereikt. De uitverkoren en veelbelovende studenten volgen een studierichting waterbouw of watermanagement aan het HBO of de universiteit.

Lees meer

Twee studenten van de UT krijgen een waterbeurs

Twee studenten van de Universiteit Twente krijgen vandaag een waterbeurs. De beurs wordt uigereikt omdat er grote behoefte is aan talentvolle technici in de watersector.

Lees meer

HTSM stevent af op 250 topsectorbeurzen - Omron neemt er 5 voor haar rekening

De topsector High Tech Systems and Materials (HTSM) stevent af op 250 topsectorbeurzen om studenten en  bedrijven in een vroeger stadium dan voorheen intensief met elkaar in contact te brengen. Jos van Erp, program director High Tech NL en coördinator van de HTSM topsectorbeurzen, bracht een bezoek aan de middelgrote firma Omron. Zij was één van de bedrijven die, tijdens de succesvolle matchmaking die de TU Eindhoven organiseerde in november 2014, beurzen aan veelbelovende studenten aanloofde. Een plezierige en inspirerende ontmoeting!

Lees meer

Wetterskip en CEW stellen studiebeurzen beschikbaar

Ook voor het komende studiejaar 2014/2015 heeft het CEW in samenwerking met Wetterskip Fryslân en namens de Topsector Water weer een aantal studiebeurzen beschikbaar gesteld. Zes derde- en vierdejaars studenten mbo, hbo of wo, met een opleiding op het gebied van water(technologie), maken kans op een Topsector Water studiebeurs van Wetterskip Fryslân.

Lees meer

Bedrijven topsector Water investeren in toekomst

De beurzen van de Topsector Water draaien op volle toeren. Werden vorig jaar ruim 30 beurzen uitgereikt, onder andere door minister Schultz van Haegen, dit jaar volgen er nog eens dertig. Om in aanmerking te komen voor een beurs, is het de bedoeling dat studenten pitchen, het bedrijf dat de beurs aanbiedt kiest vervolgens de beste.

Lees meer

Evaluatie beurzenprogramma topsector Chemie

Onlangs organiseerde de VNCI een evaluatiebijeenkomst met VNCI-lidbedrijven over de positieve punten en eventuele knelpunten van het beurzenprogramma. Duidelijk werd dat de bedrijven positief zijn.

Lees meer

TU Eindhoven maakt zich sterk voor Techniekbeurzen

Eind 2013 introduceerde topsector HTSM het principe van de topsectorbeurzen bij haar bedrijven. Nu, één jaar later, beschikken circa 100 studenten over zo’n beurs.

Lees meer

Masterbeurzen Topsector HTSM voor studenten TU/e

Minstens achttien studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) ontvangen een beurs van de topsector High Tech Systems and Materials (HTSM).

Lees meer

Topsector Energie en TU Delft starten programma voor energietoptalenten

De Nederlandse energiesector staat aan de vooravond van de energietransitie, om uiteindelijk tot een volledig duurzame energievoorziening van Nederland te komen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de sector beschikt over voldoende hoogopgeleide professionals om te innoveren, passend bij de vraag van de sector.

Lees meer

Topsector Chemiebeurs slaat brug tussen industrie en onderwijs

Vandaag ontvangen vijftig nieuwe chemietalenten de Topsector Chemiebeurs tijdens het World of Technnology and Science (WoTS) evenement in de Jaarbeurs Utrecht. Daarnaast studeren talenten uit de eerste lichtingen af. Sinds de start van dit beurzenstelsel in 2011 is er een duidelijke toename te zien in de instroom van chemie-opleidingen. Ook zorgen de beurzen voor intensiever contact tussen bedrijven en opleidingen, waardoor beide partijen beter kunnen inspelen op de behoefte van het werkveld.

Lees meer

Waarom bedrijven meedoen aan Topsectorbeurzen

Voor de toekomst van de Nederlandse kenniseconomie is een goede beschikbaarheid van bètatechnici van groot belang. Innovaties worden steeds meer technologisch van aard, dus zijn er mensen nodig die deze wereld begrijpen en van daaruit verder kunnen innoveren. Ook bedrijven nemen daarbij hun verantwoordelijkheid. Dat doen ze door onder andere te deel aan Topsectorbeurzen. Wat is de meerwaarde voor een bedrijf om hieraan deel te nemen?

Lees meer

Topsector HTSM maakt werk van topsectorbeurzen

Met als doel om te laten zien dat het bedrijfsleven techniek –en de keuze voor technische studies- zeer serieus neemt, heeft de topsector High Tech Systemen & Materialen de ambitie om 250 topsectorbeurzen uit te reiken. Lees het verslag van Jos van Erp, Human Capital Coördinator HTSM over zijn bezoek aan Thales Nederland BV en de plannen voor het seizoen 2014-2015.

Lees meer

5 miljoen voor internationaal beurzenprogramma

Het moet voor topstudenten uit het buitenland aantrekkelijker worden om in Nederland te studeren. Tegelijkertijd moeten talentvolle Nederlandse studenten worden gemotiveerd om in het buitenland een studie te volgen. Minister Bussemaker creëert hiervoor een scholarship-programma dat jaarlijks 1000 beurzen a €5000,- beschikbaar stelt voor tegemoetkoming in de studiekosten.

Lees meer

Topsectorbeurzen de weg naar toptalenten

"Als Nederland klaar wil zijn voor de Grote Uitdagingen van de 21ste eeuw, zoals milieuproblematiek en vergrijzing, is het van belang om in te zetten op human capital. Menselijk kapitaal vormt het hart en de longen van elk innovatiebeleid. Zonder voldoende mensen, immers, die innovaties begrijpen en kunnen toepassen, valt innovatie in het niet...." Rein Willems - Lid Landelijk Regieteam Techniekpact

Lees meer

Vier teams geselecteerd in de Topsector Chemie Studentencompetitie

Samen met NWO Chemische Wetenschappen organiseert de Topsector Chemie een studentencompetitie onder chemiestudenten. Teams van Masterstudenten konden voorstellen indienen om een korte onderzoeksstage te doen met als doel een creatieve oplossing te vinden voor een maatschappelijke of industriële uitdaging.

Lees meer

Studenten diervoeding ontvangen studiebeurs van bedrijfsleven

Woensdag 18 juni 2014 ontvingen 12 studenten diervoeding een beurs uit handen van de heer Anton Ooijen, projectleider Human Capital Agenda voor de bedrijven vanuit de diervoeder- en levensmiddelensector.

Lees meer

"Bedrijven moeten investeren in studiebeurzen voor technici"

De vervanging van de basisbeurs door een leenstelsel maakt het nog belangrijker dat bedrijven zelf investeren in het stimuleren van jongeren om een technische studie te kiezen. Dat zegt Océ-bestuursvoorzitter Anton Schaaf deze week in de nieuwe tableteditie van Forum. Océ doet de komende jaren mee aan het verstrekken van zogenoemde Topsectorbeurzen aan studenten.

Lees meer

Topsector Energiebeurzen-studenten ambassadeurs voor Nederland op de Hannover Messe

Een viertal HBO studenten van het Proces Technologie Toptalenten Programma nam afgelopen week deel als host in het Holland Paviljoen op ’s werelds grootste technologiebeurs, de Hannover Messe.

Lees meer

uitreikingen-topsector-logistiekbeurzen

Vandaag ontvangen drie talentvolle studenten een speciale Topsectorbeurs Logistiek. Volgens de Topsector Logistiek is jong talent essentieel om van Nederland het best presterende logistieke land ter wereld te maken.

Lees meer